maanantai 16. toukokuuta 2016

30-vuotiaan överikakku


Överikakkua 30-vuotiaalle! Täyteläistä suklaakakkua täytteenä suolakinuskimoussea, suklaahippuja ja paahdettuja maapähkinöitä. Päällä suolakinuski-ganachea sekä suolakinuskilla maustettu sveitsiläinen marenkivoikreemi... Ja temperoidusta suklaasta tehdyt purjeet. Näistä oli siskoni syntymäpäiväkakku tehty.

Tämän tyyliset kakut on mun juttu. Näistä pidän eniten. Sokerimassakakutkin ovat kivoja, mutta nämä "överimäiset nakukakut" tuntuvat nyt eniten omalta - ainakin tällä hetkellä ;).

Mietin kakun tyyliä pitkään. Ajatuksissa oli musta kakku, jossa punaisia ja mustia ruusuja ja paljon mustaa kimalletta. Tai sitten "sugar scull" kakku yksityiskohtaisilla koristeilla. Sitten kysyin, mitä toiveita siskollani oli kakun maun suhteen ja suklaatahan sen olla piti :D. Sitten päähäni muodostui kuva "överikakusta", jossa olisi suuret kultaa kimaltelevat purjeet ja makuna snickers-tyylinen yhdistelmä.

Kakkupohjan tein lapsuutemme lempisuklaakakkua mukaillen. Äitimme leipoi usein "makaokakkua" kun olimme ipanoita. Makaon sijaan äiti käytti tuolloin O´boy -kaakaojauhetta. Pelkällä kaakaojauheella tehtynä kakusta tuleekin lasten suosikki ja aika makea, joten korvasin puolet kaakaojauheesta leivontaan tarkoitetulla kaakaojauheella (esim. Fazer cacao). Mausta tulee tummempi aikuiseen makuun. Vaihdoin myös sokerin fariinisokeriin, jolloin kakusta tuli entistä mehevämpi! Äiti leipoi kakun aina kuivakakkuvuokaan, mutta nyt halusin käyttää ohjetta täytekakkuun - ja kyllä se siihen sopikin loistavasti! Tästä taitaa tulla uusi suosikkini suklaakakkuihin :D.

Tässä siis tuunatun "Makaokakun" ohje

"Makao kakku"



200 g voita
2 dl fariinisokeria

3 kananmunaa

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojuomajauhetta
1 dl kaakaojauhetta (esim. Fazer cacao)
1 tl espressojauhetta
2 tl leivinjauhetta



  • Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää munat yksitellen, vatkaten voi-sokerivaahtoon.
  • Lisää vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada voideltuun kuivakakkuvuokaan.
  • Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
Huomio: Ohje on kuivakakkuvuokaan. Jos haluat tehdä överikakun niin tuplaa ohje ja paista kakut kahdessa erässä, kahdessa 20 cm halkaisijaltaan olevassa irtopohjavuuassa 25 minuuttia. Näin saat neljä kakkupohjaa.

Kakku maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta sopii mainiosti myös täytekakkujen pohjaksi. Etenkin jos pidät täyteläisistä suklaakakuista ;). 

Yksinkertaisemman överikakun saat käyttämällä kakun täytteenä ja kuorrutteena suolakinuski-ganachea, jonka ohjeen löydät täältä ->. Ripottele päälle paahdettuja maapähkinöitä ja Snickers- ja Mars -patukan palasia. Omnomnomnom...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti