torstai 16. kesäkuuta 2016

Mansikka-raparperikakku


Raparperi ja mansikka ne yhteen soppii! En osannut päättää leivonko mansikkakakun vai raparperipiirakan niin yhdistin ne molemmat :D.

Ensimmäisistä raparpereista leivon aina raparperipiirakan isomummini reseptillä. Pari viikkoa sitten tämä hetki oli käsillä ja löysin kauppareissulla myös ensimmäiset mansikat. Sitten iski dilemma - mitä mä leivon! Tehenkö raparperipiirakan - niinkuin olin suunnitellut - vai hetken huumassa kauppareissulta mukaan nappaamistani mansikoista kakun? Hetken pohdittuani mieleeni nousi hullu idea... Yhdistän ne molemmat! Ja voi että ne maistuivat hyvältä yhdessä :D.

Resepti


4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
250 g voita

n. 1 litra paloiteltua raparperia

1 dl vettä
3 rkl sitruunan menhua
2 rkl sokeria

250 g Valion vaniljarahkaa
1 prk Vispikermaa
1 litra tuoreita mansikoita


Ohje



  • Valmistele kaksi halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa. Pingota leivinpaperi pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoka.
  • Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Jos vaahdotat liikaa, pohjan mehevyys kärsii.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hieman jäähtynyt sulatettu voi vuorotellen taikinaan.
  • Kaada taikina kakkuvuokiin.
  • Ripottele päälle raparperin palat.
  • Paista kakkuja 175 asteessa n. 35-40 min.
  • Anna pohjien jäähtyä kunnolla ennen täyttöä.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  • Sekoita joukkoon vaniljarahka.
  • Kostuta kakunpalat vesi-sitruunanmehu-sokeri liemellä.
  • Levitä puolet rahkaseoksesta kakun täytteeksi.
  • Pilko puolet mansikoista kakun täytteeksi.
  • Laita loput rahkaseoksesta ja mansikoista huolettomasti kakun päälle. Koristele halutessasi tomusokerilla ja luonnon syötävillä kukilla esim. orvokki tai maahumalan kukka. Loppukesästä myös horsman kukat ovat saatavilla.
Helpommalla pääset kun paistat kakun uunipellillä piirakaksi (200 astetta n. 30 minuuttia), leikkaat sen puoleksi ja ladot täytteet väliin ja päälle. Jos haluat korkeamman kakun ja leikkaat piirakan neljään osaan, niin tuplaa täytteen ja mansikoiden määrät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti