torstai 16. kesäkuuta 2016

Pannarikakku mökillä



Mietitkö jo, mitä tarjota juhannuspöydässä jälkiruokana? Tässä vaihtoehto, joka onnistuu ilman uunia. Liesikään ei ole välttämätön! Tarvitset vain nuotion ja valurautapannun ;).

Juhannuksena meidän pöydässä pitää olla kakku. Lapsena juhannus vietettiin monesti pohjoisessa isovanhempieni luona. Siellä mummin kanssa leivottiin mansikkakakku sen kummempia kursailematta. Mansikoita ja kermaa väliin, sama satsi päälle. Porukkaa oli yleensä sen verran paljon, että piti olla nopea, muuten jäi ilman kakkua! Tämän kakun voit valmistaa silmämääräisesti syöjämäärän mukaan ;).

Pannarikakku


Reissun päällä ilman keittiötäkin voi leipaista kakun kun käyttää vähän mielikuvitusta. Tavalliset mökkivälineet riittävät tämän kakun tekemiseen vallan mainiosti. Et tarvitse edes uunia! Etkä välttämättä liettäkään! Grillinuotio ja valurautainen paistinpannu on loistovaihtoehto pannukakkujen paistamiselle.

Kuvan kakku on meidän juhannuskakkumme viime vuodelta. Kuvan versio on gluteeniton, mutta sama ohje käy myös tavallisille jauhoille. Marjat ovat niitä, mitä Pellon S-marketista sattui tuolloin löytymään ;). Jos haluat päästä helpolla - tai mökkivälineistäsi ei löydy vispilää - laita väliin Valion vaniljarahkaa!

Resepti


4 dl jauhoja (vehnäjauhoja/gluteenitonta jauhoseosta)
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
3 dl maitoa 
2 kananmunaa
3 rkl öljyä tai voita

1 prk kermaa, kuohua tai vispiä, maitopohjaista tai kasvirasvaa, ei ole niin justiinsa ;)
250 g rahkaa (pehmeän kanssa et tarvitse niin palon sokeria)
0,5 vaniljatankoa (jotain luksusta!)
2 rkl sokeria
Mansikkahilloa
Marjoja 

Ohje

  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kananmunat ja maito.
  • Sekoita tasaiseksi.
  • Paista pannulla kypsäksi. Hyvällä paistinpannulla et tarvitse lainkaan rasvaa! Jos paistat valurautaisessa pannussa liekin päällä suosittelen käyttämään tilkan öljyä tai nokareen voita. Pannukakun voi kääntää kun pintaan nousseet ilmakuplat ovat suurimmaksi osaksi puhjenneet. Kurkkaa paistopintaa välillä, ettei pannnari tummu liikaa.
  • Anna pannukakkujen jäähtyä. Sillä välin ehdit huuhdella marjat (vaikka tunturilta tulvivassa lähdevedessä, kuten minä tämän kakun kohdalla ) ja vatkata kerman. Pilko isompia marjoja pienemmäksi.
  • Lado pannukakkuja, hilloa, kermarahkaa ja marjoja päällekkäin niin monta kerrosta kuin uskallat ;). 
  • Nauti kakusta ja kesästä ja ystävistä ;).


Alempana muita kakkuvaihtoehtoja juhannuspöytään.



Ohje julkaistu aiemmin blogissani täällä ->

Ohjeessa olevan valkosuklaaganachen voit jättää pois
ja laittaa kakun väliin ja päälle marjoja mielesi mukaan :).











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti