keskiviikko 5. elokuuta 2015

Hunajainen persikka-vadelmakakku





Harvemmin löydän leivontainspiraatiota lastenkirjoista, mutta tämä resepti on saanut innoituksensa sieltä :D.

Luin tyttärelleni Nalle Puhin tarinalipas -kirjaa iltasaduksi. Yhdessä tarinassa Puh ja hänen ystävänsä leipovat kakkua, johon tulee hunajaa - luonnollisesti kun Puh on leipomassa. Satua lukiessani mietin samalla, että ompas herkullisen kuuloinen kakku ja harmittelin kun aineiden määrää ei sadussa mainittu. Olen minäkin... Luen lapselleni iltasatua ja mietin vain reseptejä :D.

Kuinka ollakkaan! Sadun loputtua seuraavalla sivulla oli ohje Hunajakakkuun! Testasin kirjassa ollutta reseptiä pariinkin kertaan, mutta tulos ei ollut niin hyvä kuin olisin halunnut. Siksi kehittelin koko kakun uudestaan. Jäljellä on vain tuo Puhin ihannoima hunaja :). Kakun pohja on muunnelma Maku-lehden Victorian Sponge -kakusta.


  • Kakkupohja on tiiviimpi, kuin tavallisella sokerilla tehty. Erilainen, mutta oikein maukas.
  • Appelsiininkukkahunaja ja aitovaniljajauhe löytyvät ainakin isommista ruokakaupoista. 
  • Aitovaniljajauheen voit korvata puolikkaan vaniljatangon siemenillä. Sekoita vaniljatangon siemenet veitsen kärjellä painaen teelusikalliseen palmusokeria. Näin saat siemenet irtoamaan toisistaan, eivätkä ne jää paakuiksi taikinaan.



Resepti ja ohjeet


Pohja


175 g voita
1,5 dl palmusokeria
3 rkl appelsiininkukkahunajaa
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl tl leivinjauhetta
0,5 tl aitovaniljajauhetta

  • Valmistele kaksi halkaisijaltaan 20 cm olevaa kakkuvuokaa. 
  • Mittaa rasva ja sokeri sekoituskulhoon. Mittaa kuivat aineet ja sekoita keskenään.
  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.
  • Lisää hunaja ja sekoita.
  • Lisää munat yksi kerrallaan muna-sokerivaahtoon. Jos käytät yleiskonetta, kaavi kulhon reunoille jäänyt taikina keskelle kulhoa jokaisen "munan lisäyksen" välissä. Munien lisäämisen jälkeen olen lisännyt muutaman teelusikallisen kuivia aineita ja vatkannut taikinaa yleiskoneella kunnes taikina on kuohkeaa.
  • Lisää loput kuivat aineet ja kääntele joukkoon. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
  • Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.
  • Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kakku tuntuu kimmoisalta ja taikina irtoaa vuuan reunoista.

Täyte ja koristelu


2 persikkaa
2 rkl palmusokeria
25 g voita

  • Puolita persikat, poista kivet ja pilko kaksi persikkaa pienemmiksi paloiksi.
  • Laita persikat kulhoon palmusokerin kanssa maseroitumaan muutamaksi minuutiksi. 
  • Tällä välin sulata voi pannulla ja lisää palmusokerilla maseroidut persikat. 
  • Paista persikoita muutama minuutti, että ne hieman "antautuvat". Jos käyttämäsi persikat ovat ihania - täydellisen kypsiä ja mehukkaita - niin pieni pyöräytys pannulla riittää. Jos persikat taas ovat "ei niin ihania ja täydellisiä" niin paista niitä hiukan pidempään kunnes ne hieman pehmenevät, mutta säilyttävät edelleen muotonsa.
  • Laita persikat kulhoon jäähtymään. Älä hukkaa paistolientä!

2,5 dl Flora vispiä
2 rkl appelsiininkukkahunajaa

  • Vaahdota vispikerma löysäksi vaahdoksi.
  • Lisää appelsiininkukkahunaja ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.

250 g tuoreita vadelmia
1 tuore persikka
appelsiininkukkahunajaa
mintun lehtiä


  • Lohko viimeinen persikka veneiksi ja jätä odottamaan koristelua.
  • Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluvadille. Levitä puolet vispikermasta alemman pohjan päälle. Jätä reilu 2 cm reunasta paljaaksi. 
  • Ripottele 2/3 persikan palasista ja puolet vadelmista kerman päälle.
  • Aseta päälle toinen kakkupohja ja paina kevyesti. Kerma ja muut täytteet tulevat lähemmäksi kakun reunaa.
  • Levitä loput kermasta kakun päälle. 
  • Ripottele persikan palat ympäri kakkua ja asettele persikan lohkot auringoksi kakun päälle. 
  • Ripottele vadelmat huolettomasti.
  • Valuta päälle persikoiden paistoliemi ja runsaasti appelsiininkukkahunajaa. Koristele mintun lehdillä.
  • Nauti.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti